Skip to content

Naczynia ze stali szlachetnej

Dobrej jakości naczynia do przygotowywania potraw to naczynia wykonane ze stali szlachetnych. Jeśli chodzi o właściwy ciężar garnka, najczęściej nie należą one do naczyń o najniższej wadze. Aby zdrowo i sprawnie funkcjonować przez cały dzień, musimy dla swojego organizmu dostarczyć solidną dawkę jedzenia, z którego organizm będzie sobie czerpał kalorie na zapotrzebowaną przez cały dzień energię. Dlatego ważnym elementem w przygotowaniu posiłków są naczynia, w których przygotowujemy potrawy. Dziś omówimy naczynia ze stali szlachetnej chirurgicznej 18,10.

Jak wcześniej było wspominane, dobre naczynia poznajemy po ich wadze. Naczynia ze zwykłej stali ważą niewiele, jednak naczynia ze stali szlachetnej charakteryzują się co najmniej trzy razy cięższą wagą od tradycyjnych naczyń. Dzięki tym naczyniom cieszymy się dużą oszczędnością środków finansowych na produkty spożywcze. W naszych szlachetnych naczyniach smażymy i gotujemy bez tłuszczu i wody. Dodatkowo nasze naczynia posiadają tak zwane gotowanie kominowe, a więc w pierwszym garnku np. nastawiamy zupę, na ten garnek zamiast pokrywki nakładamy naczynie z otworkami w dnie, w którym bez trudu możemy ugotować jarzynki, które gotują się na parze z zupy. Jarzynki przykrywamy miseczką. Na miseczkę stawiamy naczynie zawierające rybkę lub mięsko i w taki oto sposób zamiast czterech palników używamy jednego. Dzięki czemu oszczędzamy na energii bądź gazie. Tak więc w ciągu roku spokojnie można zaoszczędzić na dobrych garnkach około 2 000 zł. Naczynia nie są zbyt kosztowne a na pewno warto w nie zainwestować. Najistotniejszą rzeczą w tym jest fakt, że oszczędzamy pieniądze, to jeszcze oszczędzamy na własnym zdrowiu, ponieważ potrawy gotowane w omawianych naczyniach gotujemy bez wody, a co za tym idzie wraz z nią nie wyrzucamy wszystkich wartości odżywczych takich jak minerały i witaminy znajdujące się w mięsie czy w warzywach. Kolejnym faktem jest to, że zwykłe emaliowane garnki podczas gotowania się zużywają, a wszystko, to co się utlenia, wraz z wodą przedostaje się do naszych potraw. Następnie my to wszystko zjadamy. Jak wiemy teflon, pod wpływem kontaktu z ostrym narzędziem zdrapuje się i przedostaje do jedzenia, a my go również zjadamy. Kolejnym krokiem są przykre konsekwencje, choroby, nowotwory i inne. Podsumowując. Naczynia ze stali szlachetnych są trwalsze, energooszczędne, a przy tym przygotowywane w nich potrawy są o wiele zdrowszymi potrawami niż potrawy z tradycyjnych naczyń.

Comments are closed.